Γιατί τα Social Media είναι MUST για την επιχείρηση σου;

Είναι, πλέον, κοινώς γνωστό ότι τα Social Media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) – στις μέρες μας – είναι MUST επιλογή για την προώθηση υπηρεσιών ή προϊόντων της επιχείρησης σου. Αναμφισβήτητα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων, καθώς ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους ξοδεύεται σ’ αυτά, καλύπτοντας ανάγκες επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Μέσω της κοινωνικής τους διάδρασης με άλλους χρήστες, μοιράζονται και ανταλλάζουν μεταξύ τους πληροφορίες, απόψεις, ιδέες καθώς και περιεχόμενο οπτικοακουστικής μορφής.

Πιο κάτω σας έχουμε 5 «MOMENTOUS» λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση των Social Media προς όφελος της επιχείρησης σας, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη!

1. Social Media ως δίαυλος επικοινωνίας
Είναι ένα μέσο που σου δίνει την ευκαιρία να κατανοήσεις καλύτερα τις ανάγκες του κοινού σου, και να σε φέρει πιο κοντά του – βελτιώνοντας τον τρόπο επικοινωνίας σας. Σου επιτρέπει να είσαι ενεργός και να δίνεις εγκαίρως τις απαντήσεις που χρειάζεται – σε κάθε ερώτηση που το απασχολεί σχετικά με την επιχείρηση σου.
–  Να θυμάσαι ότι, η άμεση και γρήγορη επικοινωνία, δημιουργεί ευχαριστημένους και γεμάτο ικανοποίηση πελάτες που είναι ένα PLUS για την εικόνα της επιχείρηση σου!

2. Είναι ένα μέσο εμπιστοσύνης για τους πελάτες
Όταν η επιχείρηση σου μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε πιθανό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες σου, δίνεται αυτόματα μία καλή εντύπωση – αναφορικά με την εικόνα της επιχείρησης σου – καθώς εκπέμπεται το πραγματικό της ενδιαφέρον προς αυτούς, γεγονός που δημιουργεί αυτόματα το αίσθημα της ασφάλειας και εμπιστοσύνης μεταξύ σας.

3. Δίνει φωνή στην επιχείρηση σας
Τα Social Media σε βοηθούν να δώσεις φωνή στην εταιρία σου, να ενισχύσεις την αναγνωρισιμότητα της και να χτίσεις Brand Name! Πως επιτυγχάνεται αυτό; Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που σου παρέχουν τα Social Media, μπορείς να επινοήσεις και να δημιουργήσεις άφθονο περιεχόμενο παρουσιάζοντας την προσωπικότητα και το πραγματικό ύφος του brand σου, προσελκύοντας νέα μέλη στη σελίδα σου και κατ’ επέκταση πιθανούς πελάτες.
o Μία καλή συμβουλή για να αποτυπώσεις αποτελεσματικά το brand σου στο μυαλό των πελατών σου, είναι είτε μέσω της επικοινωνίας σε συναισθηματικό επίπεδο είτε με επιδεικτικούς τρόπους.

4. Σου δίνει στοιχεία-κλειδί
Έχεις τη δυνατότητα να μάθεις την πραγματική άποψη των πελατών σου, στοιχεία-κλειδί για τη βελτιστοποίηση μιας καμπάνιας καθώς και για τη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου που θα προσεγγίσει μεγαλύτερο αριθμό πιθανών πελατών!
o Ωστόσο, το περιεχόμενο που απευθύνεται σε στοχευμένο κοινό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, σχετίζεται άμεσα κι έχει μεγαλύτερη απήχηση στους “fans” της σελίδας σου.

5. Ενισχύει την προσπάθεια για αύξηση πωλήσεων
Τα Social Media ως ένα εξαίρετο μέσο παραγωγής περιεχομένου και ενημέρωσης των χρηστών, συνεισφέρουν στο να κερδίζεις την αφοσίωση και να διατηρείς το brand σου στο μυαλό τους, κάτι που οδηγεί στις επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.
–  Μη ξεχνάς, η καλύτερη διαφήμιση της επιχείρησής σου, βασίζεται – σε μεγάλο βαθμό – στον αφοσιωμένο πελάτη!

Καταληκτικά, το Social Media Marketing είναι απαιτητικό στις μέρες μας. Βασίζεται στη στρατηγική και χρειάζεται σκληρή δουλειά και αρκετή δημιουργικότητα για το επιθυμητό αποτέλεσμα! Η συνταγή της επιτυχίας είναι μία και είναι προφανής, πως αν θέλεις πραγματικά να απογειώσεις την επιχείρηση σου, θα πρέπει να απευθυνθείς σε αρμόδια άτομα, γι’ αυτή τη δουλειά.

Είσαι έτοιμος για απογείωση λοιπόν;

Kyriaki Marinou
Social Media Guru
@ PaperDrops Visual Communication